čokoladové muffiny

04.04.2017

INGREDIENCIE:

250g hladká múka

200 ml mlieko

150 g čokoláda na varenie

150 g práškový cukor

100 g biela čokoláda

90 ml rastlinný olej

1 ks vajce

2 PLkakao

2 PL kypriaci prášok do pečiva 

KRÉM

200 g smotanový syr

  1. 100 ml smotana na šľahanie

3 PL vanilkový cukor 

POSTUP:

1. Cesto pripravíme tak, že v miske zmiešame všetky suché prísady (múka, prášok do pečiva, nastrúhanú čokoládu, cukor a preosiate kakao). V ďalšej miske zmiešame zase všetky tekuté prísady (vajce, mlieko a olej). Tekutú masu potom prelejeme do misky so suchými prísadami a metličkou dobre premiešame tak, aby vzniklo celkom hladké cesto tmavohnedej farby. 

2. Papierovými košíčkami vyložíme plech na muffiny a každý naplníme cestom do 2/3 košíčkov. Do každej muffinky natlačíme kocku bielej čokolády tak, aby sa celkom v ceste stratila. Muffiny pečieme pri teplote 180°C asi 25 minút. 

3. Krém spravíme pomocou mixéra na šľahanie tak, že vymiešame termizovaný smotanový syr, vanilkový cukor a smotanu na celkom hladký krém. Na chvíľku ho vložíme do chladničky stuhnúť.  

4. Krémom naplníme cukrárske vrecko a ozdobíme celkom vychladnuté muffiny. 

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky