čokoladové muffiny
INGREDIENCIE:
250g hladká múka
200 ml mlieko
150 g čokoláda na varenie
150 g práškový cukor
100 g biela čokoláda
90 ml rastlinný olej
1 ks vajce
2 PLkakao
2 PL kypriaci prášok do pečiva
KRÉM
200 g smotanový syr
- 100 ml smotana na šľahanie
3 PL vanilkový cukor
POSTUP:
1. Cesto pripravíme tak, že v miske zmiešame všetky suché prísady (múka, prášok do pečiva, nastrúhanú čokoládu, cukor a preosiate kakao). V ďalšej miske zmiešame zase všetky tekuté prísady (vajce, mlieko a olej). Tekutú masu potom prelejeme do misky so suchými prísadami a metličkou dobre premiešame tak, aby vzniklo celkom hladké cesto tmavohnedej farby.
2. Papierovými košíčkami vyložíme plech na muffiny a každý naplníme cestom do 2/3 košíčkov. Do každej muffinky natlačíme kocku bielej čokolády tak, aby sa celkom v ceste stratila. Muffiny pečieme pri teplote 180°C asi 25 minút.
3. Krém spravíme pomocou mixéra na šľahanie tak, že vymiešame termizovaný smotanový syr, vanilkový cukor a smotanu na celkom hladký krém. Na chvíľku ho vložíme do chladničky stuhnúť.
4. Krémom naplníme cukrárske vrecko a ozdobíme celkom vychladnuté muffiny.