Nepečený trojfarebný dezert
INGREDIENCIE
KORPUS
- 100 g maslových sušienok Sondey
- 1 lyžica kakaa Castello
- 50 g zmäknutého masla Pilo
ČOKOLÁDOVÝ KRÉM
- 250 g čokolády na varenie Belbake (40 % kakaa)
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- 250 g čokolády na varenie Belbake (40 % kakaa)
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
MALINOVÝ KRÉM
- 100 g bielej čokolády Fin Carré
- 150 g mrazených malín
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- 100 g bielej čokolády Fin Carré
- 150 g mrazených malín
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
ČOKOLÁDOVÉ OZDOBY
- 50 g čokolády na varenie Belbake (40 % kakaa)
- 20 g bielej čokolády Fin Carré
- 50 g čokolády na varenie Belbake (40 % kakaa)
- 20 g bielej čokolády Fin Carré
KORPUS
Formičky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Papierom na pečenie vystelieme aj boky formičiek. Maslové sušienky zomelieme najemno a zmiešame ich s kakaom a zmäknutým maslom.
Sušienkový základ natlačíme v tenkej vrstve na dno formičiek.
ČOKOLÁDOVÝ KRÉM
Čokoládu rozpustíme nad parou, za občasného miešania necháme vychladnúť a opatrne vmiešame do vyšľahanej šľahačky. Čokoládový krém navrstvíme na sušienkový základ do 1/3 výšky formičiek. Dáme stuhnúť aspoň na 30 minút.
MALINOVÝ KRÉM
Maliny rozvaríme, prepasírujeme cez sitko a horúcu šťavu nalejeme na bielu čokoládu nasekanú na malé kúsky. Počkáme, kým sa čokoláda rozpustí a zmes vychladne. Potom opatrne primiešame vyšľahanú šľahačku. Malinový krém navrstvíme na stuhnutý čokoládový krém do 2/3 výšky formičiek. Dáme stuhnúť do chladničky na min. 3 hodiny.
ŠĽAHAČKA
Smotanu vymiešame na tuhú šľahačku a navrstvíme ju do formičiek ako poslednú vrstvu. Necháme dôkladne stuhnúť aspoň 30 minút.
ČOKOLÁDOVÉ OZDOBY
Medzitým pripravíme čokoládové ozdoby z rozpustenej tmavej a bielej čokolády.
SERVÍROVANIE
Dôkladne stuhnutý dezert opatrne vyberieme z formy a pred podávaním dozdobíme čokoládovou ozdobou a môžeme posypať práškovým cukrom.
prajem dobru chuť ! :)