Nepečený trojfarebný dezert

chuti skvele!

INGREDIENCIE

KORPUS

  • 100 g maslových sušienok Sondey
  • 1 lyžica kakaa Castello
  • 50 g zmäknutého masla Pilo

ČOKOLÁDOVÝ KRÉM

    • 250 g čokolády na varenie Belbake (40 % kakaa)
    • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)

MALINOVÝ KRÉM

      • 100 g bielej čokolády Fin Carré
      • 150 g mrazených malín
      • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)

ČOKOLÁDOVÉ OZDOBY

        • 50 g čokolády na varenie Belbake (40 % kakaa)
        • 20 g bielej čokolády Fin Carré

KORPUS

Formičky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Papierom na pečenie vystelieme aj boky formičiek. Maslové sušienky zomelieme najemno a zmiešame ich s kakaom a zmäknutým maslom.

Sušienkový základ natlačíme v tenkej vrstve na dno formičiek.

ČOKOLÁDOVÝ KRÉM

Čokoládu rozpustíme nad parou, za občasného miešania necháme vychladnúť a opatrne vmiešame do vyšľahanej šľahačky. Čokoládový krém navrstvíme na sušienkový základ do 1/3 výšky formičiek. Dáme stuhnúť aspoň na 30 minút.

MALINOVÝ KRÉM

Maliny rozvaríme, prepasírujeme cez sitko a horúcu šťavu nalejeme na bielu čokoládu nasekanú na malé kúsky. Počkáme, kým sa čokoláda rozpustí a zmes vychladne. Potom opatrne primiešame vyšľahanú šľahačku. Malinový krém navrstvíme na stuhnutý čokoládový krém do 2/3 výšky formičiek. Dáme stuhnúť do chladničky na min. 3 hodiny.

ŠĽAHAČKA

Smotanu vymiešame na tuhú šľahačku a navrstvíme ju do formičiek ako poslednú vrstvu. Necháme dôkladne stuhnúť aspoň 30 minút.

ČOKOLÁDOVÉ OZDOBY

Medzitým pripravíme čokoládové ozdoby z rozpustenej tmavej a bielej čokolády.

SERVÍROVANIE

Dôkladne stuhnutý dezert opatrne vyberieme z formy a pred podávaním dozdobíme čokoládovou ozdobou a môžeme posypať práškovým cukrom.

prajem dobru chuť ! :)

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky